Hotel Dania og Silkeborg hører sammen

Silkeborg er en af Danmarks smukkest beliggende byer og især er der to bygningsværker, der mere end noget andet, har sat sit præg på byen. Det ene er den gamle papirfabrik som Michael Drewsen grundlagde i 1844 og som byen voksede op omkring. Det andet er Hotel Dania som blev grundlagt d. 17. juni 1848 af gæstgiver Jens Heegaard Mikkelsen Grabow og hustru Katrine. Efter gæstgiver Jens Heegaard Mikkelsen Grabow og hustru, Katrines, død i 1876, har Hotel Dania haft 5 forskellige ejere indtil 1960 hvor Ellen og Eduard Jørgensen købte Hotel Dania. Siden da har hotellet været i familiens eje.

Papirfabrikken er i dag lukket. Derimod har Hotel Dania, med sine 165 år, fulgt udviklingen, og er i dag mere end nogensinde rustet til at tilfredsstille den mest kræsne gæst fra nær og fjern.

Hotel Danias kendte gæster

Forfattere, internationalt kendte kunstmalere, danske skuespillere og politikere har gennem årene overnattet og spist på hotellet. Vores alles H.C. Andersen har sammen med Det Kongelige Teaters store diva Johanne Louise Heiberg, flere gange taget den lange tur fra København til Silkeborg og naturligvis overnattet på Hotel Dania. I et af sine breve til sin ven A.F Krieger roste hun såvel værelsernes komfort og opvartning.

 

Silkeborg voksede omkring Hotel Dania

Silkeborg voksede omkring Hotel Dania og Dania blev hurtigt stedet hvor mennesker mødtes. Gennem tiden har mange berømte personer gæstet Silkeborg og med eller uden officiel modtagelse på byens rådhus, har alle på hver sin måde haft gavn og glæde af Hotel Danias enestående rammer og service.

Turismen fik også stor betydning for Silkeborg. I 1861 begyndte ”Hjejlen” at sejle på Silkeborgsøerne. I 1859 besøgte digteren H.C. Andersen Michael Drewsen og blev betaget af Silkeborgs smukke natur og i digtet ”Jylland mellem tvende have ”, beskrev Andersen søerne og skovene omkring Silkeborg som;
”Højland med skovensomhed”.

Central placering midt på Torvet

I dag er det firestjernede Hotel Dania indbegrebet af mere end blot et hotel. Det er en oplevelse med seværdigheder, kultur, shopping og natur lige uden for døren. Hotellet danner den perfekte ramme om både møder, konferencer samt bryllupper, konfirmationer, barnedåb og fødselsdage – og ikke mindst til individuelle overnatninger til den travle forretningsgæst.